Pelspleje/Grooming
I min Hundesalon www.karins-trimmesalon.dk kan du finde billeder af shih tzu klippet i forskellige smarte og praktiske klipninger
Shih Tzu vask og føn
Shih Tzu i bamse/hvalpeklip
Shih tzu klippet i Amerikanerklip

Smart og praktisk sommer frisure

Klippet hos Karins Trimmesalon
Klar til Udstilling

Gjort udstillingsklar hos Karins Trimmesalon
Shih Tzu langhåret  

 

Når du har en Shih Tzu skal de beslutte om du vil have en langhåret udstillings hund, en shih tzu i hvalpe klip eller en helt korthåret.

Langhåret Shih Tzu

Hvis du ønsker at få en lang flot  pels på din Shih Tzu, så er det vigtigt at du får pelsen følt igennem hver dag.

For at gøre det behageligt for både dig og hunden, skal du lære den at ligge på et bord, og blive friseret og føntørret. Den skal lære det mens den er helt lille, det er det nemmeste. Men selv en voksen hund på 5-6 år kan sagtens lære det.

Du skal også lære din hund at lægge hovedet på en "pølle", feks. et sammenrullet håndklæde, når du skal sætte elastikker, lave top, rense øjne, osv.

For ikke at slide på pelsen skal du bruge en balsam som du sprayer på den tørre pels inden du friserer. Her kan jeg anbefale K9  spray, som du sprayer på pelsen før du børster den. Brug en børste som ikke "slider" på pelsen. En Svinehårs børste er god til dette formål. 

For at give næring og beskytte  pelsen er det en god ide at bruge en oliebalsam i pelsen efter vask, dette forhindrer også nogle filtre. Hvis man har en meget tør pels, så kan man give en hårkur eller en olie kur. Fælles er at man fordeler pelskur eller olie  i den våde nyvaskede pels, derefter  føntørrer man pelsen, det tager lang tid da det er svært at få tørt.

Når pelsen så er tør,  kan man lade hunden gå rundt med dette i 1 uges tid, og derefter kan man vaske og føntørre hunden igen, så får man en rigtig lækker pels.

Du skal bruge en potesaks (hvis du ikke får det gjort hos din hundefrisør) så du kan klippe hårene væk mellem trædepuderne og give en flot pote. Også for at hunden ikke bliver generet af for mange hår i mellem trædepuderne.

 

Shampoo og Balsam

Det er en god ide at vaske din shih tzu en gang om ugen, brug K9 Aloe Vera Shampoo. Den skal fortyndes 1:20
Skyl MEGET grundigt. Bland K9 balsam med vand. 1 spsk. til 2 liter vand, fordeles i hele pelsen med en svamp. Og skal IKKE skylles ud.
Herefter føntørres hunden, helt tør med en carde 

Brug øjenbad til at rense øjnene med, samt en minikam til at fjerne "øjensovs" med.

Husk at klippe neglene jævnligt

Sæt toppen med små elastikker og spænder , så den ikke falder ned i øjnene.

At sætte elastikker på den rigtige måde, kræver meget øvelse. Her er det Marco fra Xantudd´s Kennel i Italien, der viser hvordan han gør.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite